Lessen

LESSEN

BJJ en Grappling

Brazilian Jiu-jitsu (BJJ) en Grappling zijn sporten die het best vergeleken kunnen worden met schaken met het lichaam. Het doel is om jezelf te kunnen verdedigen zonder daarbij teveel weg te geven maar wel je tegenstander te controleren. De oefeningen, bewegingen vinden voor 90% zittend of liggend plaats. Staand is slechts een zeer klein deel.

Er wordt een "Gi" gedragen tijdens BJJ. Dit is een soort Judo pak waar je goed de ander aan vast kan pakken.

Grappling heeft veel weg van BJJ alleen er wordt geen Gi gedragen tijdens deze sport.

Elke dag in de week een kans om aan je BJJ en Grappling skills te werken. De lessen doordeweeks zijn verzorgd door een van de zeer ervaren trainers, en de Open Mat trainingen zijn onder andere bedoeld om te werken aan wat er die week is doorgenomen en om vrij te sparren.

Alle trainingen duren 2 uur zodat er voldoende ruimte is voor een goede warm-up, een deel zal besteed worden aan skills, sparren, en een cool-down.

Houd graag rekening met het volgende:

  • Kort geknipte teen- en vingernagels
  • Een bitje is verplicht
  • Maak je handen en voeten schoon voordat je de mat opstapt
  • Er is desinfectie spray aanwezig
  • Neem een handdoek mee ook voor de eigen hygiëne.

Ga naar de JJF Haarlem site

Word lid!

ROLL 2 keer per week

met elke week 2 credits.

ROLL 6 keer per week

met elke week 6 credits.

KLIK HIER VOOR EEN PROEFLES

Olympic Weightlifting

Ook wel gewichtheffen genoemd, deze technische sport is een van de beste manieren om sterker en explosiever te worden. Denk aan de Snatch (waar de halterstang beweegt van de vloer tot boven het hoofd in één vloeiende beweging), en de Clean and Jerk (waar de halterstang wordt getrokken naar de schouders en geduwt boven het hoofd).

We beginnen bij de basis van een goede houding en het omgaan met een halterstang en gewichten op een veilige manier. We breiden de bewegingen daarna uit van klein naar groot, licht naar zwaar, tot aan de gehele beweging. Dit zodat deelnemers de juiste posities leren van de verschillende bewegingen, wanneer er kracht gezet moet worden en wanneer de snelheid erbij komt.

De trainingen duren 90 minuten en worden opgebouwd met volledige mobiliteitsoefeningen en specifieke warm-up, met daarna een combinatie van skill en krachtoefeningen om de training compleet te maken.

 

Word lid!

Sweat: Kracht & Conditie

De woorden verklappen het al: Kracht & Conditie worden in deze trainingen gecombineerd.

Sweat is de basis voor iedere training! Sterker en fitter worden door onder andere gewichten en jezelf sneller te verplaatsen, waarbij je goed in het zweet zal worden gewerkt.

Word lid!

SWEAT 2 keer per week

met elke week 2 credits.

SWEAT & LIFT 4 KEER PER WEEK

met elke maand 18 credits.

KLIK HIER VOOR EEN PROEFLES

Open Gym

Volg je je eigen trainingsschema en zoek je een volledig ingerichte ruimte om zelf te kunnen trainen? Dan is RC Coaching ideaal. Wij bieden overdag meerdere uren om jezelf te vermaken.

Word lid!

OPEN GYM 6 KEER PER WEEK

om superfit en sterk te worden!

Rooster

Lessen